در حال حاضر بهترین نوع ایمپلنت برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته، اندوستال است. زیرا در این مدل، ریشه مصنوعی (فیکسچر) به کمک جراحی درون استخوان فک قرار میگیرد. سپس تاج یا روکش مصنوعی روی آن نصب میشود. اما اگر استخوان فک بیمار به اندازه کافی ضخیم و مستحکم نباشد که از فیکسچر پشتیبانی کند، دندانپزشک مجبور است از ایمپلنت ساب پریوستئال دندان استفاده کند.
ایمپلنت ساب پریوستئال، به کمک مینی فیکسچرها در بالای استخوان فک قرار میگیرد. بههمیندلیل، ممکن است ثبات مورد نیاز را فراهم نکند.
مزایای ایمپلنت ساب پریوستئال دندان چیست؟
ایمپلنت ساب پریوستئال دندان از یک چارچوب فلزی تشکیل شده است که به طور سفارشی روی استخوان فک و بافت لثه بیمار نصب میشود. چارچوب فلزی روی استخوان قرار میگیرد و با پایههای فلزی کوچکی که از طریق لثه به استخوان زیرین نفوذ میکند، در جای خود نگهداشته میشود. همانطورکه بافت لثه بهبود مییابد، به چارچوب فلزی میچسبد و به نگهداشتن آن کمک میکند.
هنگامیکه این نوع ایمپلنت دندان به طور ایمن به استخوان متصل شد، روکشهای مصنوعی را میتوان به پایههای فلزی متصل کرد. برخی از مزایای ایمپلنت ساب پریوستئال دندان عبارتند از:
- درصورتیکه ایمپلنت اندوستال دندان، بهدلیل شکل، ضخامت با استحکام نامناسب استخوان فک قابل استفاده نباشد، ممکن است راهحل مناسبی باشد. بدینشکل، دیگر نیازی به پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان یا لیفت سینوس قبل از ایمپلنت دندان نیست.
- فرآیند جراحی برای نصب آن ممکن است در مقایسه با سایر انواع ایمپلنت، سادهتر باشد.
اگر به تشخیص دندانپزشک کاندید مناسبی برای انجام این روش هستید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به مرکز دندانپزشکی مجتمع پزشکی صدر بهعنوان بهترین مرکز ایمپلنت شمال تهران است. این مرکز تازه تاسیس، مجهز به امکانات روز دنیا و حرفهایترین دندانپزشکان متخصص تهران است.
چه افرادی باید ایمپلنت ساب پریوستئال دندان انجام دهند؟
معمولاً این نوع ایمپلنت، برای افرادی با شرایط زیر مناسب است:
- نارسایی استخوان فک. زمانیکه نمیتوان از سایر انواع ایمپلنت استفاده کرد، بهخصوص اگر تراکم استخوان فک کم باشد.
- نیاز به انجام سایر روشهای جراحی. زمانیکه سایر انواع ایمپلنت که نیاز به مداخله گستردهتری در استخوان فک دارند، مناسب نباشند.
- تحلیل استخوان فک. زمانیکه در اثر افزایش سن، آسیب، بیماری پریودنتال یا عوامل دیگر، استخوان فک در محل ایمپلنت به میزان قابل توجهی تحلیل پیدا کرده باشد.
- همچنین معمولاً برای بیمارانی استفاده میشود که کاندیدای مناسبی برای روشهای پیوند استخوان نیستند یا ترجیح میدهند از زمان طولانی و هزینههای زیاد مرتبط با این روشها اجتناب کنند.
مراحل کاشت ایمپلنت ساب پریوستئال دندان چگونه است؟
کاشت ایمپلنت ساب پریوستئال یک روش جراحی است که معمولاً تحت بیحسی موضعی انجام میشود. در این روش دندانپزشک متخصص ایمپلنت پس از قالبگیری از دهان، ایمپلنت طراحی شده مخصوصی را روی بافت لثه قرار میدهد تا مکانهای مناسب روی استخوان فک را تعیین کند. سپس بافت لثه را بلند میکند تا بتواند ایمپلنت را روی استخوان فک قرار دهد. پس از قرار گرفتن، بافت لثه را در جای مناسب خود بخیه میزند.
بهطورکلی، مراحل کاشت ایمپلنت ساب پریوستئال دندان عبارتند از:
- معاینه. اولین مرحله شامل معاینه دقیق توسط دندانپزشک برای تعیین این مسئله است که آیا بیمار برای درمان مناسب است یا خیر.
- تصویربرداری رادیوگرافی. تصویربرداری با اشعه ایکس برای درک بهتر ساختار استخوان فک انجام میشود. این کار برای تعیین موقعیت صحیح ایمپلنت و ایجاد برنامه دقیق جراحی مهم است.
- جراحی. ازآنجاییکه این نوع ایمپلنت بهجای اینکه مستقیماً روی استخوان فک قرار گیرد، روی لایه پریوستوم قرار میگیرد. نیاز به یک جراحی کمتهاجمیتر است. در طی آن، دندانپزشک طبق موقعیتهای از پیش تعیینشده ایمپلنت، یک فریم یا صفحه را زیر پریوستوم قرار میدهد.
- فرآیند بهبودی. برای ادغام ایمپلنت با استخوان فک، فرآیند بهبود ضروری است. طول این روند معمولاً از چند هفته تا چند ماه متغیر است. بیمار در این مدت باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کند.
- نصب پروتز یا روکش یا تاج مصنوعی. هنگامیکه فرآیند بهبودی کامل شد، دندانپزشک پروتز یا تاج را روی ایمپلنت اعمال میکند. این بدان معناست که بیمار از این به بعد میتواند از دندانهای جدید خود استفاده کند.
مراقبتهایی که باید بعد از کاشت ایمپلنت ساب پریوستئال انجام دهید.
برای افزایش طول عمر این نوع ایمپلنت و کاهش خطر بروز عوارض جانبی، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
- معاینات منظم دندانپزشکی برای تعیین اینکه آیا ایمپلنت با موفقیت نصب شده است یا خیر، مهم است. همچنین در صورت بروز هرگونه ناراحتی یا مشکل، ضروری است که فوراً با دندانپزشک مشورت شود.
- حفظ بهداشت دهان و دندان با مسواک زدن، نخدندان کشیدن و استفاده از دهانشویه آنتیباکتریال، بسیار مهم است.
- برای پیشگیری از شکست ایمپلنت، اجتناب از خوردن مواد غذایی سفت و اسیدی اهمیت دارد.
ایمپلنت ساب پریوستئال دندان چقدر عمر میکند؟
طول عمر آن بسته به عوامل متعددی مانند میزان سلامت دهان و دندان بیمار، کیفیت اجزای ایمپلنت و میزان مهارت دندانپزشک متغیر است. به طور متوسط، میتواند حدود 10 تا 15 سال دوام بیاورد.
حتماً بخوانید: هزینه ایمپلنت دندان
0 Comments