مراحل کاشت ایمپلنت دندان به طور دقیق
مراحل کاشت ایمپلنت دندان

اگر در اثر عواملی مانند پوسیدگی دندان، بیماری لثه، آسیب شدید دندان‌ها و غیره تعدادی از دندان‌های دائمی خود را از دست بدهید؛ راهکاری جز پروتز، بریج یا ایمپلنت دندان برای جایگزینی ندارید. اگرچه قیمت ایمپلنت دندان زیاد است، اما میزان موفقیت آن حدود 95 درصد است. ازآنجایی‌که مراحل ایمپلنت دندان، به‌خصوص مراحل ایمپلنت دندان آسیاب کمی پیچیده هستند، قبل از جراحی مشاوره با دندانپزشک اهمیت زیادی دارد. شاید اصلاً کاندید مناسبی برای انجام این روش نباشید!

تجربه نشان داده است که طول عمر ایمپلنت دندان در مقایسه با روش‌های دیگر بیشتر است و شباهت بیشتری به دندان‌های طبیعی دارد. به‌همین‌دلیل، معمولا دندانپزشکان به‌عنوان اولین گزینه آن را پیشنهاد می‌کنند.

آمادگی برای اجرای مراحل کاشت ایمپلنت دندان

معمولاً دندانپزشک متخصص ایمپلنت علاوه‌بر معاینه دقیق دهان و دندان، عکس‌های سه ‌بعدی اشعه ایکس و اسکن‌ دیجیتال از استخوان فک نیز می‌گیرد. برای نصب موفق اجزای ایمپلنت باید لثه‌ها سالم و استخوان فک بالا و پایین ضخیم و مستحکم باشند.

در مرحله بعد، دندانپزشک سوالاتی در مورد بیماری‌ها و عادات شما می‌پرسد. زیرا اگر شرایط زیر را داشته باشید، ممکن است جراحی ایمپلنت به تعویق بیافتد یا به کل انجام نشود:

  • مصرف مدام سیگار و الکل
  • ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت، پوکی استخوان یا مشکلات انعقاد خون
  • ابتلا به سرطان دهان یا استخوان فک
  • ابتلا به بیماری‌های فعال دهان، دندان و لثه
  • ابتلا به اختلال مفصل گیجگاهی فکی
  • مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، کورتیکواستروئید و ضدانعقاد

اگر دندانپزشک از بابت ضخامت و استحکام پایین یا شکل نامناسب استخوان فک نگران باشد، قبل از کاشت ایمپلنت جراحی پیوند استخوان انجام می‌دهد. در این روش، فضاهای خالی استخوان فک با پودر استخوان طبیعی یا مصنوعی پر می‌شوند.

در نهایت دندانپزشک پس از اطمینان از آمادگی کامل بیمار، برای اجرایی کردن مراحل کاشت ایمپلنت دندان اقدام می‌کند.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت از سه جز فیکسچر، اباتمنت و روکش مصنوعی تشکیل شده است. فیکسچر یک قطعه فلزی است و نقش ریشه دندان مصنوعی را دارد. اباتمنت نیز نقش تکیه‌گاه برای نصب روکش روی فیکسچر را دارد. برای نصب هرکدام از این قطعات لازم است جراحی انجام شود.

با توجه به حساسیت مراحل نصب و کیفیت مواد به‌کاررفته توصیه می‌کنیم حتماً به بهترین مرکز ایمپلنت دندان تهران یا شهر خود مراجعه کنید.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان به‌صورت زیر اجرا می‌شوند:

1.     تعیین موقعیت دقیق کاشت ایمپلنت

امروزه نرم‌افزارهای ویژه‌ای برای تهیه نقشه مجازی از استخوان فک و تعیین موقعیت ایده‌آل ایمپلنت دندان طراحی شده‌اند. معمولاً دندانپزشک برای کسب بهترین نتیجه و پیش‌بینی دقیق روند درمان، قبل از شروع جراحی از یکی از آن‌ها استفاده می‌کند.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

1.     کشیدن دندان آسیب‌دیده

ابتدا دندانپزشک یک بی‌حس‌کننده موضعی برای پیشگیری از بروز هرگونه ناراحتی تزریق می‌کند. سپس به کمک ابزارهای مخصوص اقدام به تخلیه دندان ازدست‌رفته می‌کند. پس از کشیدن دندان باید تا چند روز استراحت کنید و از سیگار کشیدن، تف کردن بیش‌ازحد یا نوشیدن مایعات با نی خودداری کنید.

پس از بهبودی نسبی، اگر لازم باشد در این مرحله پیوند استخوان انجام می‌شود. در غیر این صورت، دندانپزشک بلافاصله برای جراحی اقدام می‌کند.

2.     جراحی برای کاشت فیکسچر در استخوان فک

این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل ایمپلنت دندان است. زیرا قرار است ریشه دندان با پایه فلزی فیکسچر جایگزین شود. به لطف بی‌حسی موضعی، چیزی احساس نمی‌کنید و معمولاً از ابتدا تا انتها حدود 1 ساعت طول می‌کشد.

فیکسچر انواع مختلفی دارد، اما معمولا از فرم پیچ‌مانند و از جنس تیتانیومی آن استفاده می‌شود. زیرا آلیاژ فلزی تیتانیوم از استحکام و طول عمر بالایی برخوردار است. برای نصب آن، یک برش در بافت لثه ایجاد و به کمک ابزار مخصوصی استخوان فک سوراخ می‌شود. سپس فیکسچر در عمیق‌ترین جایگاه ممکن قرار داده شده و محل جراحی بخیه زده می‌شود.

به مرور استخوان فک در اطراف فیکسچر شروع به رشد می‌کند و فرآیند همجوشی طی 3 تا 6 ماه رخ می‌دهد. بدین‌شکل، پایه‌ای محکم برای دندان مصنوعی شما ایجاد می‌شود.

ازآنجایی‌که استخوان فک پایین ساختار متراکم‌تری دارد، ایمپلنت‌های فک پایین معمولاً طی 3 ماه برای اجرای مرحله بعدی آماده می‌شوند. اما استخوان فک بالا نرم‌تر است و انجام مراحل بعدی روی آن ممکن است تا 6 ماه طول بکشد.

قرار دادن اباتمنت روی فیکسچر

1.     قرار دادن اباتمنت روی فیکسچر

قرار دادن اباتمنت جز حساس‌ترین مراحل ایمپلنت دندان است. چراکه اگر به خوبی نصب نشود، احتمال جابه‌جایی فیکسچر و آسیب به روکش مصنوعی وجود دارد.

هنگامی‌که دندانپزشک از تثبیت فیکسچر در استخوان فک مطمئن شد، یک جراحی جزئی برای نصب اباتمنت انجام می‌دهد. درواقع دوباره بی‌حسی موضعی دریافت خواهید کرد و بافت لثه برش داده می‌شود.

در نهایت دندانپزشک یک وسیله کلاه‌مانند روی آن اضافه می‌کند تا از رشد بافت و استخوان در بالای اباتمنت جلوگیری کند.

2.     اضافه کردن روکش یا تاج مصنوعی

پس از بهبودی بافت لثه، دندانپزشک برای قالب‌گیری به‌منظور ساخت روکش در لابراتوآر اقدام می‌کند. روکش می‌تواند به صورت ثابت یا متحرک باشد.

روکش متحرک را می‌توان برای تعویض یا تمیز کردن برداشت. اما روکش ثابت در ساختار اباتمنت پیچ می‌شود یا با سیمان دندانی روی آن چسبانده می‌شود.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟

معمولاً مراحل کاشت ایمپلنت دندان، 3 تا 8 ماه طول می‌کشد. با توجه به اینکه برخی از بیماران نیاز به پیوند استخوان برای آماده‌سازی فک نیز دارند.

قابل ذکر است که مراحل ایمپلنت دندان آسیاب با مراحل ایمپلنت سایر دندان‌ها خیلی تفاوت ندارند. فقط ممکن است کمی بیشتر طول بکشند. زیرا دندان‌های آسیاب نیاز به ریشه و پایه قوی‌تری دارند.

چه مراقبت‌هایی بعد از کاشت ایمپلنت لازم است؟

اگرچه ایمپلنت معمولاً 15 تا 20 سال ماندگاری دارد؛ اما اگر بعد از اتمام مراحل ایمپلنت دندان به دستورالعمل ارائه‌شده توسط دندانپزشک توجه نکنید، با شکست یا کاهش طول عمر آن مواجه خواهید شد.

طبیعی است که بعد از جراحی و اجرای مراحل ایمپلنت کمی احساس ناراحتی کنید. ممکن است متوجه کبودی روی لثه، تورم در اطراف لثه و صورت، خونریزی جزئی و مقداری درد در محل ایمپلنت نیز شوید. به‌همین‌دلیل، دندانپزشک برای شما داروهای ضددرد و ضدالتهاب تجویز می‌کند و توصیه می‌کند تا چند روز از کمپرس یخ استفاده کنید. معمولاً بعد از گذشت 1 تا 2 هفته، عوارض ذکرشده به‌صورت خود‌به‌خود رفع می‌شوند.

مصرف دخانیات و الکل حداقل تا 2 هفته بعد از جراحی، ممنوع است. زیرا باعث تداخل در روند بهبودی می‌شوند و احتمال بروز عفونت ایمپلنت دندان را افزایش می‌دهند.

روزانه نخ دندان بکشید و دو بار در روز مسواک بزنید. برای محافظت بیشتر از روکش مصنوعی، از جویدن مواد غذایی سفت مانند یخ، آب‌نبات، ته‌دیگ و حتی جویدن ناخن‌ها و سر خودکار خودداری کنید. همچنین، نوشیدن قهوه، چای، نوشابه و کشیدن سیگار می‌تواند رنگ روکش را تغییر دهد یا باعث لکه‌دار شدن آن شود.

معرفی بهترین مرکز ایمپلنت دندان تهران

برای انجام مراحل ایمپلنت دندان آسیاب و سایر دندان‌ها، پیشنهاد می‌کنیم به کلینیک دندانپزشکی مجتمع صدر مراجعه کنید.

کادر دندانپزشکی باتجربه مجتمع صدر به طور مداوم در تمامی مراحل کاشت ایمپلنت دندان پیگیر وضعیت شما خواهد بود تا به بهترین نتیجه ممکن برسید.

رزرو خدمات مجتمع پزشکی صدر

دسته بندی‌ها

8

سونوگرافی

8

رادیولوژی

8

مغز و اعصاب و روان

8

نوار عصب و عضله

8

سی تی اسکن

8

تومور استخوان

8

ام آر آی (MRI)

8

زنان و نازایی

8

رادیولوژی دندان

8

تصویربرداری پزشکی

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

هزینه ایمپلنت دندان در سال 1403 چقدر است؟

هزینه ایمپلنت دندان در سال 1403 چقدر است؟

هزینه امپلنت دندان تکی بسته به برند و کیفیت آن از 6 میلیون تا 30 میلیون تومان متغیر است. اگر بخواهید یک ایمپلنت مناسب و در عین حال باکیفیت را انتخاب کنید، معمولاً باید حدود 15 میلیون تومان به ازای هر واحد ایمپلنت هزینه کنید.

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید