طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است ؟
طول عمر ایمپلنت دندان

اگرچه ایمپلنت می‌تواند جایگزین مناسبی برای دندان از دست رفته باشد، اما معمولاً ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان تا چه اندازه است؟ از نظر بسیاری از دندانپزشکان، قسمت‌های فیکسچر و اباتمنت دندان ماندگاری بالایی دارند. چراکه مستقیماً با استخوان فک ارتباط برقرار می‌کنند و از طریق فرآیندی به نام استئواینتگراسیون (osseointegration) با بافت استخوانی اطراف پیوند می‌یابند. به‌همین‌دلیل، ایمپلنت می‌تواند به‌عنوان یک دندان مصنوعی ثابت عمل کند.

این بخش‌ها معمولا از جنس فلز تیتانیوم یا طلا ساخته می‌شوند و طول عمر بیشتری نسبت به روکش یا تاج مصنوعی دارند. تجربه نشان داده است که حدود 50 تا 80 درصد از روکش‌ها بعد از گذشت 15 سال به‌دلیل ساییدگی یا ترک‌خورگی باید تعویض شوند.

طبق مطالعات صورت‌گرفته، کاشت ایمپلنت به میزان 90 تا 95 درصد موفقیت‌آمیز است و می‌توان به طور میانگین انتظار 10 تا 20 سال طول عمر از آن داشت.

کلینیک دندانپزشکی مجتمع پزشکی صدر با برخورداری از حرفه‌ای‌ترین متخصصان و تجهیزات پیشرفته نشان داده است که یکی از بهترین‌ مراکز انجام ایمپلنت دندان است. مراجعه شما به چنین مراکزی در افزایش طول عمر ایمپلنت بسیار موثر است چراکه قبل، حین و بعد از آن به جزئی‌ترین نکات دقت می‌شود. بدین‌شکل از انجام جراحی‌های ترمیمی به‌دلیل خطاهای دندانپزشکی نیز خلاص می‌شوید.

عوامل موثر در طول عمر ایمپلنت دندان

درحالی‌که ایمپلنت‌های دندانی برای بسیاری از افراد می‌توانند به‌صورت مادام‌العمر دوام بیاورند، اما در برخی موارد ممکن است به دلایلی تخریب شوند. به‌همین‌دلیل، مهم است که هر چند ماه یکبار برای بررسی وضعیت ایمپلنت دندان خود به دندانپزشک یا پریودنتیست مراجعه کنید.

از علائم تخریب، شکستگی یا ترک‌خوردگی و عفونت ایمپلنت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جابه‌جایی آن هنگام گاز گرفتن یا جویدن غذا
  • سرخی، درد، تورم، خونریزی، عفونت و تحلیل بافت لثه در محل کاشت آن
  • بوی بد دهان

تجربه نشان داده است که شکست و کاهش عمر ایمپلنت دندان معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که عاملی در ادغام ایمپلنت با استخوان یا روند بهبودی آن اختلال ایجاد کند. از عوامل موثر در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

طول عمر ایمپلنت دندان

وضعیت نامناسب استخوان فک

درصورتی‌که استخوان فک وضعیت مناسبی نداشته باشد، ممکن است ایمپلنت درست در جای خود قرار نگیرد. به‌همین‌دلیل، لازم است که به یک دندانپزشک متبحر مراجعه کنید تا این مساله را به‌خوبی توسط تصویربرداری دندان با اشعه ایکس و مدل‌سازی سه‌بعدی ارزیابی کند و در صورت نیاز حتی برای پیوند استخوان مصنوعی یا طبیعی اقدام کند.

البته تحلیل استخوان فک در طول زمان در اثر ابتلا به بیماری‌های پری‌ایمپلنت، پوکی استخوان یا سایر شرایط پزشکی که بر سلامت استخوان تأثیر می‌گذارند نیز می‌تواند ساختار آن را بی‌ثبات کند. این مساله روی کاهش طول عمر ایمپلنت دندان موثر است.

مراقبت و نگهداری نادرست از ایمپلنت

رعایت بهداشت دهان و دندان به همان اندازه که برای دندان‌های واقعی شما مهم است، برای افزایش عمر ایمپلنت نیز اهمیت دارد. چراکه تجمع پلاک دندانی می‌تواند منجر به بیماری لثه شده و به لثه و استخوان فک شما آسیب برساند.

سیگار کشیدن

مشخص شده است که ایمپلنت‌های دندانی در افرادی که سیگار می‌کشند، طول عمر کمتری دارند.

زیرا سموم سیگار می‌تواند در خونرسانی به ناحیه آسیب‌دیده اختلال ایجاد کند و بر استئواینتگراسیون و روند بهبودی تأثیر منفی بگذارد. البته سیگار کشیدن یک فاکتور خطر برای بروز بیماری لثه نیز است.

برخی از تحقیقات معتبر نشان می‌دهند که میزان شکست ایمپلنت در افراد سیگاری 11 درصد است، درحالی‌که این میزان برای افراد غیرسیگاری 5 درصد است.

دندان‌قروچه کردن

دندان‌قروچه یا ضربه ناگهانی به فک، ممکن است باعث لق شدن یا شکستگی فیکسچر و اباتمنت یا شکستگی و ساییدگی پرسلن روی تاج شود. در واقع می‌توانند در فرآیند ادغام استخوانی اختلال ایجاد کنند.

ابتلا به شرایط پزشکی خاص

اصولاً در افراد مبتلا به بیماری‌های زیر، طول عمر ایمپلنت کمتر است:

  • دیابت
  • پوکی استخوان
  • ضعف سیستم ایمنی
  • اختلالات خونریزی
  • اختلالات قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، تصلب شرایین و نارسایی احتقانی قلب

مصرف داروها یا قرار گرفتن تحت روش‌های درمانی خاص

خوردن داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی یا داروهای رقیق‌کننده خون و انجام پرتودرمانی یا شیمی‌درمانی می‌تواند باعث کاهش عمر ایمپلنت شود.

عوامل مضر و موثر در کاهش طول عمر ایمپلنت دندان

در بخش قبلی به عواملی مانند بهداشت ضعیف دهان و دندان، سیگار کشیدن و غیره اشاره کردیم. اما جالب است بدانید که یک جراح بی‌تجربه نیز می‌تواند به شکست یا کاهش عمر ایمپلنت از طریق موارد زیر کمک کند:

  • نصب یک ایمپلنت بی‌کیفیت یا دارای طراحی ضعیف
  • قرار دادن نامناسب ایمپلنت
  • آسیب به بافت لثه یا فک در هنگام کاشت
  • چسباندن تاج مصنوعی قبل از پایداری و بهبودی استخوان فک

پس در انتخاب جراح دندانپزشک خود دقت کنید.

راه‌های افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

به کمک راهکارهای زیر می‌توانید به افزایش طول عمر ایمپلنت دندان کمک کنید:

  • مراجعه به یک دندانپزشک متخصص یا جراح باتجربه و حرفه‌ای
  • مسواک زدن دو بار در روز
  • نخ‌دندان کشیدن یکبار در روز
  • محدود کردن مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین و اسیدی
  • هر 6 ماه یکبار مراجعه به دندانپزشکی برای معاینه
  • کاهش مصرف یا ترک سیگار و سایر دخانیات
  • ترک عادت دندان‌قروچه کردن یا استفاده از محافظ مخصوص دندان
  • درمان یا کنترل بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا و غیره

سخن آخر

در صورت کنترل عوامل موثر در طول عمر ایمپلنت دندان، می‌توان از این ساختار انتظار ماندگاری بیش از 10 سال را داشت. مشاوره با متخصصان مجتمع پزشکی صدر به‌عنوان بهترین کلینیک دندانپزشکی در تهران، می‌تواند اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار شما بگذارد.

رزرو خدمات مجتمع پزشکی صدر

دسته بندی‌ها

8

سونوگرافی

8

رادیولوژی

8

مغز و اعصاب و روان

8

نوار عصب و عضله

8

سی تی اسکن

8

تومور استخوان

8

ام آر آی (MRI)

8

زنان و نازایی

8

رادیولوژی دندان

8

تصویربرداری پزشکی

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید