درباره کامپوزیت ونیر بیشتر بدانید
کامپوزیت ونیر چیست؟ مزایا و عوارض آن

برای دوستان خود بفرستید:

امروزه استفاده از انواع ونیر یا روکش مانند کامپوزیت ونیر و لمینت برای ترمیم دندان‌ها رایج شده است و دیگر نیازی به صرف هزینه و انرژی زیاد برای انجام روش‌های پیچیده‌ای مانند ارتودنسی نیست.

تجربه نشان داده است که در مقایسه با سایر روش‌های دندانپزشکی زیبایی، کار با کامپوزیت دندان ساده‌تر است. زیرا کامپوزیت ونیر از یک رزین همرنگ دندان ساخته می‌شود و در طی یک جلسه قالب‌گیری و تثبیت آن روی هر دندان صورت می‌گیرد.

دقیقا برخلاف ونیر سرامیکی و از جنس پُرسِلین لمینت که باید در لابراتوآر ساخته شود و در طی دو تا سه جلسه روی دندان‌ها نصب شود. از طرفی، در روش کامپوزیت احتمال آسیب به مینای دندان خیلی کمتر از لمینت دندان است.

کامپوزیت ونیر چیست؟

کامپوزیت ونیر که عناوین دیگری مانند ونیر کامپوزیت و کامپوزیت دندان نیز دارد، روی دندان‌ها قرار می‌گیرد تا به بهبود شکل ظاهری آن‌ها کمک کند. تجربه نشان داده است که کامپوزیت گزینه بسیار خوبی برای اصلاح جزئی دندان‌های دارای لکه و تغییر رنگ‌‌یافته، کج، شکسته، ترک‌خورده، کوتاه، کوچک، جلوآمده و دارای فاصله است.

کامپوزیت ونیر چیست؟ مزایا و عوارض آن

مزایای کامپوزیت ونیر چیست؟

  • در مقایسه با لمینت دندان گزینه مقرون‌به‌صرفه‌تری است.
  • نصب آن راحت است و در طی یک جلسه 30 تا 60 دقیقه‌ای صورت می‌گیرد.
  • استفاده از آن راهکاری محافظه‌کارانه و غیرتهاجمی است، زیرا فقط یک لایه از مینای دندان تراشیده می‌شود.
  • نصب آن محدودیت سنی ندارد و با تکمیل رویش دندان‌های بالغ امکان انجام آن است.
  • دوام خوبی دارد و حتی در صورت شکستگی یا آسیب، قابل ترمیم است.
  • هنگام لبخند زدن، ظاهر مصنوعی به دندان‌ها نمی‌دهد.

به طور کلی، اگر دندان‌های شما در وضعیت نسبتا خوبی قرار دارند و فقط می‌خواهید ظاهر آن‌ها ازجمله شکل یا رنگ آن‌ها را تغییر دهید، کامپوزیت ونیر می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

مراحل نصب کامپوزیت ونیر

قبل از نصب کامپوزیت ونیر، دندانپزشک برای بررسی و درمان بیماری‌های فعال مانند پوسیدگی دندان و التهاب یا عفونت لثه شما را معاینه می‌کند.

اصولا روشی بدون درد است و نیازی به بی‌حسی ندارد. از مراحل نصب شامل موارد زیر است:

  • دندانپزشک نوعی از رزین کامپوزیت را انتخاب می‌کند که با رنگ دندان‌های طبیعی شما بیشترین تطابق را داشته باشد.
  • به کمک ابزارآلات خاصی یک لایه ظریف از مینای دندان‌ها تراشیده می‌شود تا از حالت صیقلی خارج شوند. زیرا با ناهموار شدن سطح دندان‌، رزین با قدرت بیشتری اتصال پیدا می‌کند. این کار بدون بی‌حسی صورت می‌گیرد.
  • یک ژل یا مایع شستشو روی سطح دندان‌ها قرار می‌گیرد. این کار زمینه نمایان شدن منافذ میکروسکوپی مینای دندان و اتصال بهتر رزین کامپوزیت به دندان را فراهم می‌کند.
  • دندانپزشک مایع خاصی را روی سطح دندان‌ها قرار می‌دهد. این مایع به رزین متصل و به افزایش چسبندگی آن‌ کمک می‌کند.
  • رزین کامپوزیت که ساختار بتونه‌ای دارد، با دقت زیاد روی هر دندان شکل می‌گیرد. سپس با قالب‌گیری شکلی مشابه دندان‌ها پیدا می‌کند.
  • در نهایت برای سفت و محکم شدن رزین، تابش نور لیزر یا ماوراءبنفش کارایی دارد.

ازآنجایی‌که رزین کامپوزیت ساختار بتونه‌ای دارد، اگر قسمتی از آن شکسته شود یا ترک بخورد، امکان ترمیم در کوتاه‌ترین زمان وجود دارد.

عوارض کامپوزیت ونیر

مانند سایر روش‌های دندانپزشکی، کامپوزیت دندان در کنار مزایای عالی خود عوارض اندکی نیز دارد. از عوارض رایج کامپوزیت ونیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس درد. ممکن است تا چند روز احساس ناراحتی و درد در ناحیه دندان، لثه و فک کنید. به‌همین‌دلیل، دندانپزشک یک داروی ضددرد یا ضدالتهاب تجویز می‌کند.
  • افزایش حساسیت دندانی. ازآنجایی‌که برای نصب روکش لازم است که مینای دندان تراشیده شود، ممکن است تا چند روز حساسیت خفیف و موقت دندان به‌خصوص بعد از خوردن غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد را تجربه کنید.
  • التهاب بافت نرم لثه. تا زمان سازگاری کامپوزیت یا بافت لثه، ممکن است علائمی مانند التهاب و قرمزی را تجربه کنید. در صورت پیشرفت، احتمال بروز عفونت لثه نیز وجود دارد.
  • تروما یا آسیب به بافت داخلی دندان. تراشیدن نادرست مقداری از مینای دندان ممکن است باعث نکروز یا مرگ بافت همبند پالپ دندان‌ شود و مشکلات بعدی مانند پوسیدگی را ایجاد کند.
  • پوسیدگی دندان‌. فراموش نکنید که دندان‌های دارای کامپوزیت ونیر بیشتر در معرض آسیب، تروما و پوسیدگی هستند. زیرا مقدار اندکی از لایه محافظ مینای دندان را از دست داده‌اند و امکان گیر کردن ذرات غذا بین کامپوزیت و دندان و تکثیر باکتری‌ها در این فضا وجود دارد. تمامی این مسائل احتمال بروز پوسیدگی دندان و حتی کشیدن زودرس دندان‌های دائمی را افزایش می‌دهند.

اگر به یک کلینیک دندانپزشکی حرفه‌ای مراجعه و به اصول مراقبت‌های قبل و بعد از کامپوزیت توجه کنید، احتمال بروز عوارض کامپوزیت ونیر کاهش پیدا می‌کند.

میزان ماندگاری کامپوزیت ونیر

خوشبختانه ونیرهای کامپوزیت جدید ماندگاری بیشتری دارند. آن‌ها می‌توانند به طور متوسط ​​5 تا 7 سال دوام بیاورند.

البته ممکن است بتوانید با مراقبت خوب طول عمر آن‌ها را افزایش دهید. از نکات مورد توجه برای مراقبت‌ از کامپوزیت ونیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رزین ساختار متخلخلی دارد و در مواجه با دود سیگار، نوشیدنی‌هایی مانند قهوه و چای ممکن است تغییر رنگ دهد. از طرفی، مصرف مداوم مواد غذایی بیش‎‌ازحد شیرین و اسیدی مانند نوشابه گازدار در کاهش طول عمر کامپوزیت ونیر موثر است.
  • دندان‌قروچه کردن، جویدن یخ، خوردن مواد غذایی سفت مانند ته‌دیگ و آب‌نبات، شکستن دانه‌های سفت آجیل با دندان یا جویدن اقلام غیرخوراکی مانند ناخن، مداد و خودکار ممکن است باعث ‌شود که کامپوزیت ونیر مستعد ساییدگی و ترک خوردن شود. پس برای افزایش ماندگاری کامپوزیت ونیر از انجام چنین کارهایی پرهیز کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان در منزل و مراجعه منظم به مطب دندانپزشکی (هر 6 ماه یکبار) برای معاینه می‌تواند مانع از تخریب زودرس روکش کامپوزیت شود.

انجام کامپوزیت ونیر در کلینیک دندانپزشکی صدر

مشورت با دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی دندان می‌تواند اطلاعات بیشتری در زمینه ماندگاری کامپوزیت ونیر در اختیار شما بگذارد. مجتمع پزشکی صدر با برخورداری از بهترین دندانپزشکان و تجهیزات به‌روز نشان داده است که بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران است.

آیا کامپوزیت ونیر به دندان‌ها آسیب می‌رساند؟

خیر، تا زمانی‌که از آن به‌خوبی مراقبت کنید هیچ اتفاقی برای دندان‌های شما نمی‌افتد. اگر روکش‌ها به‌درستی نصب نشوند یا بهداشت دندان خود را نادیده بگیرید، خطر پوسیدگی دندان و عفونت شدید لثه شما را تهدید می‌کند.

طول عمر کامپوزیت چقدر است؟

بسته به نوع مواد به‌ کار رفته، میزان مهارت دندانپزشک و سبک زندگی، معمولا ماندگاری کامپوزیت ونیر بین 5 تا 7 سال است. پس از گذشت این زمان باید برای ترمیم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

آیا کامپوزیت دندان ظاهر صورت را تغییر می‌دهد؟

با وجود اینکه کامپوزیت ونیر ظاهر دندان‌های شما را بازسازی می‌کند اما در اصل شکل صورت شما را تغییر می‌دهد. زیرا با افزایش سن، دهان خاصیت ارتجاعی و قدرت عضلانی خود را از دست می‌دهد. کامپوزیت با حمایت از ماهیچه‌های دهان و برجسته کردن استخوان گونه، شما را جوان‌تر نشان می‌دهد.

مزایای استفاده از کامپوزیت ونیر چیست؟

با روشی ساده و کم‌تهاجمی می‌تواند عیوب دندان‌ها را بپوشاند و لبخندی یکنواخت و درخشان به شما ببخشد. این عیوب می‌تواند شامل دندان‌هایی کج، بدشکل، فاصله‌دار، لکه‌دار، تغییر رنگ داده و فرسوده باشد.

بعد از نصب کامپوزیت ونیر باید مصرف چه مواد غذایی محدود شود؟

باید مصرف مواد غذایی سفت مانند آب‌نبات و یخ، مواد غذایی چسبنده مانند تافی و کارامل، نوشیدنی‌ها و مواد غذایی دارای رنگدانه مانند چای، قهوه، کولا، سس کچاپ، انواع توت‌ها و گوجه‌فرنگی محدود یا متوقف شود. این کار در افزایش طول عمر کامپوزیت دندان واقعا موثر است.

رزرو خدمات مجتمع پزشکی صدر

دسته بندی‌ها

8

سونوگرافی

8

رادیولوژی

8

مغز و اعصاب و روان

8

نوار عصب و عضله

8

سی تی اسکن

8

تومور استخوان

8

ام آر آی (MRI)

8

زنان و نازایی

8

رادیولوژی دندان

8

تصویربرداری پزشکی

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

رزین کامپوزیت چیست؟ انتخاب بهترین نوع

رزین کامپوزیت چیست؟ انتخاب بهترین نوع

رزین کامپوزیت به دسته‌ای از پرکننده‌های دندانی با مواد معدنی و مونومرها اطلاق می‌شود که با استفاده از پرتوهای آبی تولید شده در دستگاه لایت کیور روی سطح دندان‌ها سفت می‌شود. این نوع رزین اغلب به رنگ دندان است و در ترمیم و اصلاح دندان‌های پوسیده از آن استفاده می‌شود.

0 Comments

Submit a Comment