راه‌های تشخیص و درمان سرطان استخوان

در مقاله انواع سرطان استخوان در مورد علائم اولیه و همین طور علائم حاد سرطان استخوان صحبت کردیم. همان طور که اشاره شد؛ اگر سلول‌های استخوان ساز بدن شروع به تکثیر غیرعادی و غیرقابل کنترل در سلول‌های بدن بکنند، توده استخوانی در محل ایجاد می‌شود که به آن تومور استخوانی گفته می‌شود. بیماران برحسب محل توده و یا قابلیت دست اندازی آن به نقاط دیگر بدن از خود علائم خاص آن بیماری را نشان می‌دهند.

در این مقاله در مورد راه‌های تشخیص و درمانی سرطان استخوان صحبت خواهیم کرد اما ذکر این نکته حیاتی است که تشخیص و درمان تومورهای استخوانی با نظر پزشک متخصص باید انجام بگیرد. این مقاله صرفاً در جهت راهنمایی افراد نوشته شده است.

راه‌های تشخیص سرطان استخوان

وجود درد و تورم در اندام یک فرد می‌تواند اولین نشانه برای تشخیص بیماری باشد. بنابرین در صورتی که دچار درد غیر معمول و طولانی در اندام خود هستید؛ بهتر است ابتدا به دنبال بهترین کلینیک تومورهای استخوان باشید و به نزد بهترین متخصص تومور استخوان مراجعه کنید. معمولاً ابتدا یک رادیوگرافی ساده برای تشخیص تومور استخوانی کفایت می‌کند. اگرچه روش‌های پیشرفته رادیولوژیک، سی تی اسکن، ام آر آی، اسکن هسته‌ای، تست‌های اختصاصی و آزمایشگاهی، بیوپسی از تومور (جهت ارزیابی وسعت ضایعه) در قدم‌های بعدی لازم است.

بیماران مبتلا به سرطان استخوان بر خلاف مبتلایان به سرطان‌های احشائی و خون، حال عمومی خوبی دارند و به جز موارد نادر علائمی مانند تب کاهش وزن و بی حالی در مراحل اولیه دیده نمی‌شود.

هیچ یافته آزمایشگاهی در تایید این بیماری وجود ندارد. قطعی‌ترین راه تشخیصی انجام نمونه برداری از تومور استخوان است که این کار بایستی توسط همان متخصصی صورت گیرد که جراحی نهایی را بر روی بیمار انجام خواهد داد.

تغییرات ژنتیکی عامل اصلی ایجاد اکثر تومورهای بدخیم می‌باشند. سرطان استخوان ارثی نمی‌باشد و این بدان معنی است که این تغییرات ژنتیکی پس از تولد در سلول‌ها ایجاد می‌شود و از پدر و مادر به فرزندان منتقل نمی‌گردد. همچنین سرطان استخوان مسری نبوده و امکان ابتلا افراد دیگر خانواده برابر با افراد دیگر جامعه می باشد.

راه‌های درمان سرطان استخوان

درمان سرطان استخوان نیاز به همکاری تیم‌های مختلف پزشکی و غیرپزشکی دارد. از بین پزشکان، جراحان ارتوپدی که در جراحی تومورهای ارتوپدی دوره‌های تکمیلی دیده‌اند؛ در راس کار قرار می‌گیرند.

در حالت کلی 30 تا ۷۰ درصد تومورهای سرطان استخوان با تشخیص به موقع درمان می‌شوند.

چند روش معمول درمان تومورهای سرطان استخوان به شرح زیر است:

۱. شیمی‌درمانی

شیمی‌درمانی از دارو برای از بین بردن سرطان یا جلوگیری از گسترش آن استفاده می‌کند و انواع مختلف زیادی از درمان‌های شیمی‌درمانی وجود دارند.

۲. پیوند مغز استخوان

در بعضی موارد، پیوند مغز استخوان هم یکی از گزینه‌ها محسوب می‌شود، اما همه‌ بیماران نمی‌توانند از این نوع درمان بهره ببرند. در این درمان، دوزهای بالایی از شیمی‌درمانی به فرد مبتلا داده می‌شود تا مغز استخوان کنونی از بین برود و سپس سلول‌های پیوندی به‌صورت داخل وریدی تزریق می‌شوند.

۳. پرتودرمانی

این درمان شامل اعمال پرتو مستقیم به سلول‌های سرطانی به‌منظور جلوگیری از تکثیر آنهاست.

راه‌های پیشگیری سرطان استخوان

عدم تماس با ترکیبات رادیواکتیو و هسته‌ای یکی از راه‌های جلوگیری از ابتلا به سرطان استخوان است. در صورتی که استعداد ژنتیکی دچار به این بیماری وجود داشته باشد انجام آزمایشات طبی در هر ۶ ماه توصیه می‌شود.

در صورتی که علائم تومورهای استخوانی را در خودتان احساس کردید؛ می‌توانید با مراجعه به کلینیک تومور استخوان مجتمع پزشکی صدر، زیر نظر متخخصان مرکز، به صورت دقیق معاینه شوید. 

برچسب‌ها: تومور استخوان

رزرو خدمات مجتمع پزشکی صدر

دسته بندی‌ها

8

سونوگرافی

8

رادیولوژی

8

مغز و اعصاب و روان

8

نوار عصب و عضله

8

سی تی اسکن

8

تومور استخوان

8

ام آر آی (MRI)

8

زنان و نازایی

8

رادیولوژی دندان

8

تصویربرداری پزشکی

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید