کلینیک تومور استخوان
مجتمع پزشکی صدر یکی از معدود مراکز پزشکی در تهران است که دارای کلینیک تخصصی تومورهای استخوان میباشد. با بهره مندی از برترین پزشکان فوق تخصص تومورهای ارتوپدی، میتوانید هر چه سریعتر اقدام به تشخیص و درمان تومورهای استخوانی در مرکز صدر کنید.
تومور به تقسیم بی رویه سلولها در نقاط مختلف استخوان گفته میشود. این تقسیم سلولی در هر نقطه از بدن که رخ دهد، تومور در آن ناحیه رشد میکند. استخوانها از این شرایط مستثنی نیستند و ریسک بروز تومور استخوانی نیز وجود دارد. در این پروسه، بافتهای سالم در بدن، به وسیله بافت غیرطبیعی تومور جایگزین میشوند. در چنین شرایطی باید برای بررسی دقیقتر، تشخیص و درمان به کلینیک تومور استخوان مراجعه کنید.
علل ایجاد تومورها چندان روشن نیست و معمولا پارامترهای گوناگونی برای بروز آن در افراد مختلف نیاز است. سبک زندگی و تغذیه در کنار ژنتیک از مهمترین عواملی است که ریسک بروز تومور در افراد را افزایش میدهد.
علائم هشدار دهنده ریسک بروز تومور استخوان
قطعا اگر با علائم هشدار دهنده تومور استخوان آشنا نباشید، مراجعه به موقعی به کلینیک تومورهای استخوان نخواهید داشت. اطلاع از علائم هشدار دهنده میتواند ریسک بروز وخامت و گسترش تومور را کاهش داده و موفقیت درمان در کلینیک تومورهای استخوان را افزایش دهد.
- دردهای استخوانی که بدون دلیل بیرونی ایجاد میشوند، یکی از علائم هشدار دهنده ریسک بروز تومور استخوانی است.
- دردهایی که در ناحیه مفصلی ایجاد میشود و به دلیل تورم حرکت را دچار اختلال میکند، یکی از علائمی است که باید به آن توجه کنید.
- تعرقهای شبانه یکی دیگر از علائم هشدار دهنده در ریسک وجود سرطان استخوان است.
- در برخی موارد از تومورهای بد خیم، تب نیز میتواند وجود داشته باشد و باید وجود آن را جدی گرفت.
- هرگونه تغییر شکل و تورم غیرعادی در نواحی استخوانها و مفاصل نیاز به بررسی جهت وجود ریسک تومور اسخوانی دارد.
یادتان باشد که مراجعه به موقع جهت بررسی علائم، میتواند ریسک وخامت بیماری را کاهش دهد. پس بلافاصله با مشاهده چنین علائمی، به بهترین کلینیک تومورهای استخوان در منطقه خود مراجعه کنید. استفاده از تجربیات متعدد در کلینیکهای تخصصی، ریسک تشخیص اشتباه و موارد این چنینی را کاهش میدهد.
درباره بخش
پزشکان بخش
دکتر صابری
دکتر میرزاشاهی
اطلاعات
مکان
طبقه سوم
شماره تلفن
021-79184000
تعداد پزشک
2 پزشک
تشخیص تومور استخوان چگونه است؟
جهت تشخیص تومور استخوان، باید مراحلی را بگذرانید. طی کردن مرحله به مرحله این پروسه اهمیت زیادی دارد تا تشخیص به شکلی دقیق و مطلوب انجام شود.
1- معاینه پزشک متخصص
یکی از اصلیترین و اولین گامهای تشخیص در کلینیک تومورهای استخوان، بررسی و معاینه پزشک متخصص است. پزشک متخصص تومورهای ارتوپدی با بررسی فیزیکی و معاینه حضوری، شرایط استخوانها و مفاصل را بررسی میکند. بعد از این مرحله، با بررسی میزان حساسیت استخوانها، پارامترهای تشخیصی دیگر را ارزیابی میکند. آخرین مرحله، بررسی محدودیتهای حرکتی است.
پزشک متخصص به طور کامل از حرکات استاندارد بدن مطلع است و به همین جهت، میتواند با درخواست حرکات خاص، میزان محدودیت ایجاد شده در استخوانبندی را بررسی کند. در نتیجه در صورت مشاهده علائمی خاص، لزوم انجام آزمایش و تصویر برداری در کلینیک تومورهای استخوان را داشته باشد.
2- انجام آزمایش خون و ادرار
یکی از راههای اولیه جهت تشخیص ریسک وجود تومور استخوانی، تجویز آزمایش خون و ادرار است. بدن انسان ساختار فوقالعاده پیچیدهای دارد. به همین دلیل، در زمانی که هرگونه تغییر در تکثیر سلولهای بخشی از بدن انجام شود، آنزیم خاصی در خون افزایش پیدا میکند. معمولا با بررسی نتایج آزمایش خون و ادرار، پزشک میتواند میزان این آنزیم را بررسی کند.
به یاد داشته باشید که این آنزیم در افراد در حال رشد، بالا است و نمیتوان بالا بودن آن را دلیلی بر وجود تومور دانست. به همین جهت، پزشکان کلینیک تومورهای استخوان، فقط در شرایطی این آزمایش را توصیه میکنند که فرد از سن رشد گذشته باشد و استخوان سازی در بدن او، متوقف شده باشد.
3- تصویربرداری از استخوان
اگر در هر شهری که هستید به بهترین کلینیک تومورهای استخوان مراجعه کنید، مراحل تشخیص تومور به مطلوبترین شکل ممکن دنبال میشود و نیازی به داشتن دغدغه در خصوص تشخیص تومور نیست. تصویربرداری از استخوان یکی از راههای مطمئن برای تشیخص تومور استخوانی است.
دستگاههای CT Scan، PET Scan و MRI از رایجترین دستگاههای تصویربرداری است که میتوانید به وسیله آنها استخوان بندی و بافت بدن را بررسی کنید. پزشک متخصص بعد از گذراندن مراحل تشخیصی که در بالا اشاره شد، تصمیم به استفاده از تصویربرداری میگیرد. در این شرایط باید حتما به یک مرکز تصویربرداری مطمئن مراجعه کنید. اگر فرآیند تشخیص و درمان را در بهترین کلینیک تومورهای استخوان دنبال کنید، امکانات تصویر برداری با جدیدترین دستگاهها نیز در اختیارتان است.
- سی تی اسکن: روشی است برای تشخیص تومورهای استخوانی که از طریق اشعه ایکس و تابش آن بر بافت بدن، میتواند نتایج تعیین کنندهای را دراختیار پزشکان قرار دهد.
- پت اسکن: در این روش اندکی قند راکیواکتیو به بدن تزریق میشود تا تشخیص تومور با دقت بالاتری انجام شود. سلولهای غیرعادی تومور معمولا قند و گلوکز بیشتری دریافت میکنند و از این طریق میتوان تشخیص قطعیتری در خصوص وجود تومور داد.
- ام آر آی: در ام آر آی از تونل مغناطیسی کمک گرفته میشود. در این دستگاه یک آهنربای قوی قرار دارد که با ایجاد میدان مغناطیسی، بدن را در شرایطی قرار میدهد که کامپیوترهای قدرتمند MRI امکان ترسیم اطلاعات از برشهای مقطعی فرضی در بدن را داشته باشند.
انتخاب نوع تصویربرداری در کلینیک تومور استخوان بر عهده متخصص تومورهای ارتوپدی است. اگر برای تشخیص به بهترین کلینیک تومورهای استخوان مراجعه کرده باشید، احتمالا از روشهای ترکیبی تصویربرداری جهت تشخیص دقیقتر تومور استفاده میشود.
4- نمونه برداری از بافت
بعد از تشخیص وجود بافت تومور در استخوان، پزشک متخصص باید نوع بافت را مورد بررسی قرار دهد. در کلینیک تومورهای استخوان، نمونه برداری از بافت به دو روش انجام میشود.
- نمونه برداری سوزنی: در این روش باید فرد بیمار به همراه پزشک در بخش تصویربرداری مجهز یک کلینیک تومورهای استخوان حضور داشته باشند. این فرآیند بدون بیهوشی انجام میشود. زمانی که در تصویربرداری، محل دقیق تومور مشخص شود، پزشک متخصص با استفاده از یک سوزن مخصوص، نمونه بافت را جهت انجام آزمایش و بررسیهای بیشتر، از محل تومور جدا میکند. این پروسه بدون درد، بیحسی و بیهوشی انجام میشود و معمولا هیچ نگرانی نباید برای آن وجود داشته باشد.
- نمونه برداری برشی: اگر به صلاحدید پزشک متخصص نیاز باشد که نمونه برداری به شکلی تهاجمی انجام شود، نیاز به بیحسی یا بیهوشی وجود دارد. در این روش باتوجه به تعیین محل وجود تومور، همان محدوده از سطح پوست تا دسترسی به تومور، برش داده میشود. پزشک متخصص پس از دسترسی به بافت تومور، بخشی از آن را جدا میکند تا آزمایشات لازم بر روی بافت صورت پذیرد.
5- تعیین نوع تومور
یکی از بهترین مزایای مراجعه به کلینیک تومورهای استخوان، پیگیری دقیق و مشخص از لحظه بروز علائم تا درمان است. درواقع، شما با مراجعه به بهترین کلینیک تومور استخوان در منطقه خود، میتوانید ریسک بروز وخامت یا عدم تشخیص را کاهش دهید و پروسه درمان را به بهترین شکل دنبال کنید. با بررسی نمونه برداری، نوع تومور مشخص میشود. برای هر کدام از انواع تومور روش درمان متفاوت است.
- تومور خوش خیم: در تومورهای خوش خیم، پزشک متخصص میتواند شرایط را رصد کند و میزان رشد تومور را ارزیابی کند؛ یا انجام جراحی برای خارج سازی تومور را توصیه کند. در هر صورت، انجام پروسه درمان با تجویز پزشک متخصص دنبال میشود.
- تومور بد خیم: در این مدل از تومورها، پزشک متخصص به کمک چندین پزشک با تخصصهای مختلف، پروسه درمان را آغاز میکند. انجام شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی از روشهای رایج برای درمان تومور بد خیم است.
چرا باید به بهترین کلینیک تومورهای استخوان مراجعه کنید؟
شاید برای شما نیز سوال باشد و بخواهید علت تاکید به درمان توسط بهترین کلینیک تومورهای استخوان را بدانید. معمولا در تومورها، سرعت رشد و عملکرد آن در بدن تعیین کننده وخامت اوضاع است. بسیاری از افراد با تشخیص به موقع و سریع تومورهای استخوانی، شانس زیادی برای درمان داشتهاند و هم اکنون به زندگی عادی خود در سایه سلامتی ادامه میدهند.
تشخیص دیر هنگام تومور موجب میشود تا رشد بیش از اندازه آن، اختلالاتی در بافتهای مجاور ایجاد کند و حتی پیشرفت زیادتری داشته باشد. در این شرایط درمان پیچیدگیهای زیادی پیدا میکند و پروسه آن نیز طولانیتر میشود. درحالیکه اگر تشخیص در کلینیک تومورهای استخوان با سرعت بالایی انجام میشد، شانس بهبودی و بازگشت به زندگی سلامت و عادی افزایش پیدا میکرد.
پس بدیهی است که برای افزایش شانس بهبودی و بازگشت به زندگی عادی، باید روند تشخیص را جدی بگیرید و به معتبرترین کلینیک تومورهای استخوان مراجعه کنید.
نکته: یادتان باشد که هزینههای پیشگیری و تشخیص به موقع، بسیار کمتر از درمان بیماریهای وخیم و حاد است.
بهترین زمان برای مراجعه به کلینیک تومورهای استخوان
بهترین زمان مراجعه به کلینیک تومور استخوان چه وقتی است، تا زمان طلایی را ازدست ندهید. با توجه به علائمی که در بالا ذکر شد، باید هرگونه بروز علائم را جدی بگیرید و جهت بررسی به پزشک متخصص مراجعه کنید. تشخیص به موقع شانس بهبودی را تا حد بسیار زیادی افزایش میدهد.
تومور قاعده جمجمه: علائم، تشخیص و درمان
تومورهای قاعده جمجمه نوع نادری از انواع تومور هستند. آنها در پایه جمجمه ایجاد میشوند و میتوانند...
درباره سرطان مغز استخوان بیشتر بدانید
مغز استخوان یک بافت نرم و اسفنجیشکل است که در مرکز اکثر استخوانها مانند استخوان لگن، جمجه، شانه،...
سرطان استخوان لگن: علائم، تشخیص و درمان
لگن یک ساختار پیچیده و شامل چندین استخوان است. سرطان استخوان لگن زمانی اتفاق میافتد که سلولهای...
ارتباط با ما