تست تراکم استخوان
مجتمع پزشکی صدر با بهره مندی از پیشرفتهترین دستگاه سنجش تراکم استخوان و پرسنل حرفهای آماده پذیرایی از افراد میباشد. پیشنهاد میکنیم قبل از مراجعه به مرکز تست تراکم استخوان محتوای این صفحه را به دقت مطالعه کنید.
تست تراکم استخوان یا دانسیتومتری استخوان (BMD) روشی است که با کمک دستگاههای پیشرفته، میتوان میزان تراکم استخوان را تعیین کرد. با سنجش تراکم استخوان میزان سفتی و محکم بودن استخوانهای بدن مشخص میشود.
اطلاع از میزان تراکم استخوان جهت تشخیص بیماریها، دردها و همچنین نحوه عملکرد پیشگیرانه یا درمانی، موثر است.
اگر بخواهید تست تراکم استخوان را انجام دهید، برای دقیق بودن آن باید به بهترین مرکز تست تراکم استخوان مراجعه کنید. این مراکز با دارا بودن جدیدترین و بهترین دستگاههای پیشرفته در سنجش تراکم استخوان، میتوانند اطلاعات دقیق و ویژهای در اختیار شما قرار دهند.
دگزا (DEXA) روش رایج برای تست تراکم استخوان
حتما شما نیز کنجکاو هستید که اطلاعات دقیقی درخصوص دگزا کسب کنید. درواقع، اطلاع از جزییات تست تراکم استخوان، موجب میشود تا فرد کاندید برای اینکار استرس چندانی نداشته باشد.
DEXA مخفف Dual Energy X-ray Absorptiometry، روش رایجی برای تست تراکم استخوان است که معمولا در بهترین مرکز تست تراکم استخوان نیز از همین روش با اشعه ایکس استفاده میشود. تابش اشعه از دو جهت به استخوان، میتواند تخمین مناسبی از تراکم استخوان باشد. دستگاه با بررسی میزان اشعهای که از استخوان خارج میشود، میزان پوکی استخوان را مشخص میکند. استفاده از دو منبع تابش اشعه به استخوان، میتواند نتایج دقیقتری از تخمین میزان پوکی استخوان باشد.
کاربرد تست تراکم استخوان چیست؟
اطلاع از کاربرد دستگاههای پزشکی، ذهنیت انسان را برای استفاده از آنها شکل میدهد. اگر مایل هستید که آرامش بیشتری تجربه کنید، حتما به بهترین مرکز تست تراکم استخوان مراجعه کنید و پیش از آن، در خصوص کاربرد این تست بیشتر بدانید. در ادامه به کاربرد آزمایش تراکم استخوان اشاره میکنیم.
1. بررسی میزان تراکم استخوان در افراد سالمند
2. بررسی میزان تراکم استخوان در افراد با سابقه پوکی استخوان ژنتیکی
3. بررسی ریسک شکستگی لگن و مهرهها به دلیل کاهش تراکم استخوان
4. بررسی میزان تراکم استخوان در خانمها با سابقه یائسگی زودرس یا پس از یائسگی
5. بررسی تراکم استخوان در بین افراد بسیار ضعیف با استخوان بندی ظریف
6. بررسی تغییرات استخوانی در افراد با سابقه مصرف کورتون
7. بررسی تراکم استخوان جهت درمان تغییرات اندامی و استخوان بندی مثل قوز ناحیه کمر
چه افرادی به تست تراکم استخوان نیاز دارند؟
قطعا برای شما نیز اهمیت دارد که بدانید آیا نیاز به انجام تست تراکم استخوان دارید یا خیر؟ تشخیص تخصصی این موضوع بر عهده پزشک متخصص و باتجربهای است که تحت نظر او هستید. اما بهتر است بدانید که اگر شما نیز شامل مواردی که در ادامه به آن اشاره میکنیم هستید، لازم است تا جهت ویزیت به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا در صورت نیاز، انجام تست برای شما نیز توصیه شود.
• افرادی که دارای سابقه شکستگی دست و پا بیش از یک بار هستند.
• افرادی که دارای سابقه پوکی استخوان در خانواده هستند.
• افرادی که به دلیل یائسگی زود رس، تحت درمان هستند.
• افراد دارای درد در نواحی کمر و لگن
• افراد دارای اختلال و تغییر شکل در ظاهر استخوان بندی
• افراد دارای خمیدگی یا کاهش ارتفاع بدن (کاهش قد)
• کودکان و بزرگسالان دارای اختلالات ژنتیکی
• افراد با سابقه مصرف دخانیات و الکل بیش از یک سال
• افراد دارای سابقه استفاده از کورتون به مدت طولانی
• خانمهای بالای 50 سال بعد از سن یائسگی
• آقایان بالای 65 سال
درصورتیکه موارد بالا در شما نیز صدق میکند، حتما تحت نظر پزشک باشید و درصورت تجویز پزشک، به یکی از بهترین مراکز تست تراکم استخوان شهر خود مراجعه کنید.
درباره بخش
پزشکان بخش
دکتر فرزاد
اطلاعات
مکان
شماره تلفن
79184000 – 021
تعداد پزشک
2 پزشک
روزهای کاری
شنبه
یک شنبه
دوشنبه
سه شنبه
چهارشنبه
پنج شنبه
جمعه
سنجش تراکم استخوان برای چه قسمتهایی استفاده میشود؟
- سنجش تراکم استخوان ناحیه لگن
- سنجش تراکم استخوان ناحیه ستون فقرات
- سنجش تراکم ناحیه بازو
- تراکم سنجی یک یا دو منطقه
- تراکم سنجی استخوان های تمام بدن
نکات مهم قبل از انجام تست تراکم استخوان
رعایت کردن برخی نکات پیش از انجام سنجش تراکم استخوان، موجب میشود تا نتیجه آزمایش دقیقتر باشد. تفاوتی ندارد که برای انجام این تست به مرکز سنجش تراکم استخوان در شمال تهران مراجعه کرده باشید یا هر مرکز دیگری، عدم رعایت نکاتی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، موجب کاهش دقت تست میشود.
- مصرف مکملهای کلسیمی از 24 ساعت پیش از انجام تست ممنوع است.
- انجام سی تی اسکن تزریقی یک هفته پیش از سنجش استخوان ممنوع است، چرا که رنگ کنتراست موجب اختلال در نتیجه سنجش استخوان میشود.
- استفاده از لباس گشاد و راحت برای انجام سنجش تراکم استخوان ضروری است.
- همراه داشتن هرگونه زیور آلات فلزی، سنجاق سر، لباس زیر دارای فلز و همچنین زیپ بر روی لباس ممنوع است.
- در هنگام پذیرش، حتما مدارک پزشکی را به مسئول مربوطه ارائه دهید تا سوابق بیماری شما در پرونده درج گردد.
- درصورتیکه مشکوک به بارداری هستید، باید حتما مسئول مربوطه را مطلع نمایید.
انواع دستگاه تست تراکم استخوان
اگر برای سنجش تراکم استخوان به بهترین مرکز تست تراکم استخوان مراجعه کنید، حتما دو مدل دستگاه در آنجا مشاهده میکنید که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
1-اسکنرهای محیطی
اسکنرهای محیطی ابعاد کوچکی دارند و معمولا استفاده از آنها آسانتر است. اسکنرهای محیطی برای بررسی و تست تراکم استخوان در نواحی محیطی مثل مچ دست، مچ پا و انگشتان کاربرد دارند.
با کمک این نوع اسکنرهای محیطی، میتوان میزان پوکی استخوان در انگشتان دست، پا و مچ را بررسی کرد. با این تستها میتوان علل بروز درد در نواحی انگشتان یا مچ دست و پا را بررسی کرد و درمان مطلوبی را انجام داد.
2-اسکنرهای مرکزی
اسکنرهای مرکزی پیشرفته، معمولا در بهترین مرکز تست تراکم استخوان در مناطق به چشم میخورد. اسکنرهای مرکزی میتوانند میزان تراکم استخوان در نواحی مرکزی بدن مثل ستون فقرات و لگن را بررسی کنند.
در این مدل اسکنرها، فرد متقاضی، باید بر روی تخت مخصوص به شکلی که مسئول بخش نشان میدهد، دراز کشیده و بدون حرکت منتظر عملکرد دستگاه باشد. معمولا جهت بررسی تراکم استخوان در نواحی مختلف بدن، شکل و فرم خوابیدن بر روی این تخت متفاوت است. گاهی با قرار دادن استپ مخصوص، پاها در زوایای خاصی قرار میگیرند تا نتیجه تست دقیقتر باشد.
مزایای تست تراکم استخوان
درک مزایای انجام سنجش سنجش تراکم استخوان، موجب میشود تا افراد دارای ریسک شکستگی استخوان و پوکی استخوان، با جدیت بیشتری نسبت به پیگیری این تست اقدام کنند. در ادامه به مزایای سنجش تراکم استخوان اشاره میکنیم.
1. سنجش استخوان بدون درد و هرگونه عمل تهاجمی نسبت به بدن
2. عدم وجود عوارض جانبی بعد از انجام تست سنجش تراکم استخوان
3. عدم نیاز به بیهوشی و بیحسی جهت انجام سنجش تراکم استخوان
4. امکان سنجش تراکم استخوان در کوتاهترین زمان ممکن
5. عدم وجود اشعه در بدن پس از انجام پروسه سنجش تراکم استخوان
6. کاهش خطر شکستگیهای خطرناک با تشخیص دقیق میزان پوکی استخوان
7. محدودیت در میزان تششعات جهت تشخیص و ارزیابی پوکی استخوان
8. تشخیص دقیق جهت پیگیری درمانهای لازم در پیشگیری از پوکی استخوان
خواندن نتیجه آزمایش تراکم استخوان
یکی از سوالات رایجی که مراجعه کنندگان به مراکز سنجش تراکم استخوان بعد از مشاهده نتیجه تراکم میپرسند، معنی اعداد و نوشتههایی است که در برگه نتیجه آزمایش نوشته شده است. آزمایش تراکم استخوان برخلاف آزمایش خون، چندان رایج نیست و افراد کمی در خصوص نحوه ارزیابی نتیجه آن اطلاعات دارند. هرچند بررسی تخصصی نتیجه آزمایش باید توسط پزشک متخصص و باتجربه انجام شود، اما اطلاع از معنای پارامتر T و Z به آرامش فرد متقاضی کمک میکند.
• پارامتر T نشان دهنده میزان جرم استخوانها است. درواقع، اگر این عدد بزرگتر از 1- باشد، به این معنی است که جرم استخوان نرمال است. اما درصورتی که عدد مابین 1- و 2.5- باشد، به این معنی است که جرم استخوان کمتر از میزان استاندارد است و فرد مستعد ابتلا به پوکی استخوان است. از سوی دیگر اگر T کمتر از 2.5- باشد، پوکی استخوان قطعی است.
• پارامتر Z نیز، نشان دهنده تراکم مواد معدنی در استخوان فرد، در مقایسه با فردی نرمال، هم سن و هم جنسیت با او است. اگر این عدد کمتر از 2- باشد، نشان میدهد که فرد به دلیل عاملی غیر از سن، دچار کاهش تراکم مواد معدنی در استخوانها شده است.
برای سنجش تراکم استخوان به کجا مراجعه کنید؟
با توجه به مزایای فوقالعاده زیاد بررسی و سنجش تراکم استخوان، احتمالا شما نیز به دنبال کسب اطلاعات در خصوص بهترین مرکز تست تراکم استخوان هستید. اگر ساکن تهران هستید، میتوانید به راحتی با بعد از بررسی و شناسایی، به مرکز سنجش تراکم استخوان در شمال تهران، شرق تهران، جنوب و غرب تهران مراجعه کنید. با مراجعه به مرکز پزشکی صدر میتوانید از بهترین امکانات مرکز سنجش تراکم استخوان در شمال تهران استفاده کنید. به یاد داشته باشید که دقت نتایج به دست آمده از تست سنجش تراکم استخوان، ارتباط مستقیمی با دستگاههای به روز و پرسنل حرفهای مرکزی دارد که به آن مراجعه میکنید.
درباره پوکی استخوان در زنان بیشتر بدانید
منظور از پوکی استخوان (استئوپروز)، از دست دادن تدریجی کلسیم و سایر مواد معدنی استخوان است که منجر...
اسکولیوز: هر چیزی که باید بدانید
اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟ اسکولیوز (به انگلیسی: Scoliosis)...
بیماری کیفوز (Kyphosis) یا قوز کمر چیست؟
پزشکان وجود انحنا در ناحیه پشت و کمر را کیفوز (Kyphosis) یا قوز کمر (Roundback) و در موارد شدید...
ارتباط با ما